Rögzítőrendszerek

DESOI HORGONYHARISNYA-RENDSZER – BEVIZSGÁLT RENDSZER

Ahhoz, hogy a tervezők és építőipari vállalkozások számára megbízható horgonyrendszereket biztosíthasson, a DESOI GmbH a horgonyharisnya-rendszerek esetében a kötés erősségét és a horgony ellenállását hivatalos anyagvizsgáló¬ intézetekkel ellenőriztette és dokumentáltatta. A végrehajtott vizsgálatok célja a horgonyharisnyának az injektálóhabarcs és a falazat közötti kötésének viselkedésére gyakorolt hatásának megállapítása volt. Ennek során egy kedvezőtlen esetet vettek figyelembe: sima falazat és injektálóhabarcs. A következőkben az előkezeléssel és a préseléssel kapcsolatos gyakorlati tanácsok kidolgozására kerül sor.

A lefolytatott kötésvizsgálatok kimutatták, hogy a DESOI AnchorNox® szárazhabarccsal

 • jó kötéserőssége (átlag> 1,5 N/mm²)
 • alacsony elcsúszás (<0,1 mm)
Készre gyártott rozsdamentes acél horgony horgonyharisnyával

Megjegyzés

A horgonyrendszerekkel folytatott javítási tevékenység megkezdése előtt elengedhetetlen a károk okának felderítése és elhárítása. A tapasztalat azt mutatja, hogy az instabil felület (padló/alap) az egyik leggyakoribb oka.

Repedt építőelemek biztosítása

A DESOI horgonyharisnya alkalmazása egyszerű: Csúsztassa rá a távtartót a horgonyrúdra, csatlakoztassa a horgonyhabarcs bejuttatására szolgáló anyagvezetéket, és rögzítse mindhárom részt némi szalaggal. Most a méretre vágott és az egyik oldalán kábelkötegelővel már lezárt szövettömlőt rá kell húzni a horgonyegységre, és egy másik kábelkötözővel rögzíteni kell. Megjegyzés: Gyárilag összeállított formában is elérhető.

A horgony szakszerű összeszerelését követően a feltöltése következik. Itt a horgonyharisnya megakadályozza a töltőanyag ellenőrizetlen kiáramlását az üregekbe, hézagokba stb. A rugalmasságának köszönhetően a horgonyharisnya felveszi a furat formáját. A szövet szerkezete egyúttal olyan mértékben áteresztő, hogy a horgony kötése az építőelemben biztosítva van.

Vizsgálati jelentés, Materialprüfungs- und Versuchsanstalt Neuwied GmbH,
„A DESOI horgonyharisnya-rendszerek vizsgálata a történelmi jellegű falszerkezetek biztosításához", 6-21/1938b/12, 2014. január 10.

DESOI AnchorNox® szárazhabarcs
Köztes jelentés, F. A. Finger-Institut für Baustoffkunde, Professur Polymere Werkstoffe, „A DESOI AnchorNox® friss és kötött habarcstulajdonságainak receptpontosítása és optimalizálása horgonyharisnya-rendszerekhez”, FIB-AN 040-14, 2015. március 13. Más bevizsgált habarcsok kérésre.

Levált falszerkezetek összekapcsolása

Feladatok és felhasználási példák

 • Alakzáró és terhelésálló kötés létrehozása
 • Szakadásbiztos kötés létrehozása
 • Húzó- és nyíróerők felvétele
 • Dinamikus terhelések elleni védelem / Igénybevétel
 • Egy- és többrétegű falazat biztosítása
 • Építőelemek kötése és összefogása (többrétegű)
 • Megrepedt építőelemek biztosítása
 • Repedezett falak stabilizálása
 • Falszerkezetek biztosítása helyi problémák esetén
 • Egy- és többrétegű falazatok dúcolása
Biztosítás dinamikus behatások ellen
DESOI Anchor stocking system

DESOI Anchor stocking system

 

PDF open in german/english

PDF open in german/french

Áruház

német
angol
francia

Tanácsadás és értékesítés

Telefon +49 6655 9636-0
sales@desoi.de