Rögzítőrendszerek

HORGONYRENDSZEREK, ÉS HASZNÁLATUK A FELÚJÍTÁS SORÁN

A falazat felújításához a körülmények (például az építőanyag, károk okai, terhelések stb.) pontos ismerete szükséges, hogy ki lehessen választani az optimális helyreállítási intézkedést. A DESOI horgonyrendszere bevizsgált, és a következőkben bemutatott kivitelekben áll rendelkezésre.

A szakadási partok szükséges összekötéséhez a DESOI spirál alakú horgonyrendszerei nyújtanak ideális megoldást. Két komponensből áll, a spirális horgonyból és a spirális horgony habarcsából. Az AS170 kő- és fugavágó segítségével a falazat szükséges bevágásai precízen végrehajthatók a spirális horgonyok optimális beépítése érdekében.

A DESOI Anker Plus W lemezek és a támfalak összekötésére és a vízszintes irányú erők felvételére készült. A DESOI Anker Plus W beszerelési minőségének ellenőrzéséhez a program részét képezi a extraháló-ellenőrző berendezés.

A feszítőhorgony-rendszer tökéletesen alkalmas a műemlék jellegű épületek kíméletes javításához. A DESOI horgonyharisnyával történő együttes alkalmazása megakadályozza a horgonyhabarcs irányítatlan elfolyását az üregekbe vagy egyéb szabálytalanságok irányába. A feszítőhorgony-rendszer és a horgonyharisnya együttes használatához a Ripinox® rozsdamentes acél horgonyt és a DESOI AnchorNox® száraz habarcsot kínáljuk. A DESOI menetes cölöpök spirálformája az építési terület gyors kialakítását teszi lehetővé, és magas nyomásállósággal/szakítószilárdsággal rendelkezik. A cölöpök szinte minden talajba becsavarozhatók, és szükség esetén onnan ki is csavarozhatók.

A rúdhorgonyok beépítéséhez a gyűrűs tértömítő az ideális tartozék. Töltőcsővel és szellőzőcsővel rendelkezik, és a rúdhorgonnyal együtt kerül a furatba, szorosra húzva. Az injektálási folyamat indításakor a furatban található levegő távozhat. Speciális fejlesztés a DESOI feszítőerő-szabályozó. Az egyszerű feszítőerő-szabályozó kiegyenlíti a nagy egyenlőtlen húzó terheléseket, míg a dupla feszítőerő-szabályozó csillapítja az eltérő nagy erejű nyomó terheléseket.